|

LUUKKU 9 – KARPALO-PUOLUKKAJUUSTOKAKKU

Karpalo-juustokakku
Karpalo-puolukkajuustokakku on ihanan raikas ja jouluinen kakku. Pohjan piparkakut tuovat kakkuun ihanan jouluisen maun, ja kauniisti koristeltuna tämä kakku sopii ihanasti joulun ajan kahvihetkiin tai vaikkapa joulupöydän jälkiruoaksi. Meillä tämä kakku koristi kuopuken ristiäisten kahvipöytää, ja maistui vieraille hyvin.

Lue myös; RISTIÄISET

Karpalo-juustokakku

Karpalo-puolukkajuustokakku

Pohja
200g piparkakkuja
80g voita

Marjatäyte
200g karpaloita
100g puolukkaa
0,5dl glögiä
4dl kermaa
8 liivatetta
400g tuorejuustoa
1,5dl sokeria

Kiille
2,5dl glögiä
3 liivatetta

Aloita valmistamalla pohja. Murskaa keksit kaulimella tai blenderissä ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan ja sulata ja soseuta marjat glögin kanssa. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon varovasti tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna tilkka vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman veden joukkoon. Sekoita tasaiseksi kunnes liivatteet sulavat. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen ja kuumenna glögi. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman glögin joukkoon. Anna kiilteen jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sen kakun päälle, jottei täyte sula. Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *