RAPARPERI-BRITAJUUSTOKAKKU
Raparperi on erityisesti alkukesän herkku. Perinteisen raparperipiirakan lisäksi raparperi taipuu leivonnassa moneen muuhunkin, ja hillokkeen muodossa sitä voi hyödyntää leivonnassa ympäri vuoden. Tällä kertaa meillä herkuteltiin raparperi-britajuustokakulla, jossa yhdistyy ihanasti raparperi, vaniljainen juustokakkutäyte sekä tietysti ah, niin ihana britakakku. Melkoinen kombo siis, ellen sanoisi! Päälle kun vielä lisäisi tuoreita mansikoita niin ai että, kesän kahvihetkien parhain kakku on löytynyt!
Lue myös:BANOFFEE-BRITAJÄÄTELÖKAKKU
100g voita
0,75dl sokeria
2 keltuaista
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
2 valkuaista
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Mantelilastuja
Raparperitäyte
Raparperia n. 4-5 oksaa
2rkl fariinisokeria
Tai raparperihilloketta
Juustokakkutäyte
3 liivatelehteä
1prk kermaa
200g tuorejuustoa
1prk vaniljarahkaa
1tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
2rkl sokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja sitruunan kuori vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
Jaa kakkutaikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 20 cm).
Esikypsennä pohjia uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pieninä erinä. Levitä marenki lusikalla pohjille. Ripota pinnalle mantelilastut. Jatka paistamista n. 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Paloittele raparperit ja kuullota pannulla fariinisokerin kanssa. Lisää tilkka vettä ja anna hautua, kunnes raparperit ovat kypsiä. Luonnollisesti mikäli käytät jo etukäteen valmistettua raparperihilloketta, voit jättää tämän työvaiheen välistä. Valmista seuraavaksi juustokakkutäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kerma ja vaniljasokeri.
Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Nosta toinen kakkupohjista irtopohjavuokaan ja lusikoi päälle raparperitäyte. Lusikoi päälle juustokakkutäyte ja nosta toinen pohja päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele kakku esimerkiksi pursotuksilla tai tuoreilla marjoilla.