HELPPO NYHTÖKANA
Olen varmasti ennenkin maininnut, että broileri eri muodoissa maistuu meidän perheessä varsin hyvin. Ja aika usein ruokapöydästä löytyykin erilaisia broileriruokia, joista varmastikin lasten suosikkeja ovat erityisesti esimerkiksi tortillat ja täytetyt pitaleivät. Pitaleipiin ja tortilloihin saa mukavaa vaihtelua sujauttamalla toisinaan perinteisen paistetun rintafileen sijaan täytteeksi herkullista nyhtökanaa. Ja vitsi miten herkulliselta tämä nyhtökana maistuukaan itse tehdyissä burgereissa, ihan tulee vesi kielelle jo pelkästä ajatuksesta! Nyhtökana vaatii pitkän kypsennysajan, mutta siitä huolimatta valmistuu hiukan kuin itsekseen. Sekoita vain kastikkeen ainekset, kaada kanojen päälle ja työnnä koko komeus uuniin. Ja tadaa, herkullinen kana on valmista!
Lue myös: MAUKAS TOFU-KAURATTO
Helppo nyhtökana
1kg broilerin fileitä
Kastike
2,5dl jugurttia
1rkl tomaattipyrettä
1rkl sweet chili kastiketta
Pala chiliä
1 punasipuli
Kesäsipulia
Ruohosipulia
Basilikaa
1/2tl valkosipulimurskaa
Sitruunamehua
1tl currya
2tl suola
Hienona kesäsipulin varret, tuore chili sekä yrtit. Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita jugurtin joukkoon muut kastikkeen ainekset ja mausta suolalla, currylla ja sitruunamehulla. Asettele broilerin fileet uunivuokaan ja levitä pinnalle kastike. Paista 150 asteessa noin 3 tuntia. Tarkkaile broilerin fileitä paiston aikana, mikäli pinta alkaa näyttää kuivalta niin peitä vuoka tarvittaessa foliolla. Revi kypsä kana esimerkiksi haarukan avulla ohueksi suikaleeksi.