SAARISTOLAISLEIPÄKAKKU

DSC_2176
Saaristolaisleipäkakku
Meidän viime viikolla vietetyissä lasten juhlissa suolaista puolta tarjoiluista hoiti tällä kertaa saaristolaisleipäkakku, joka kätki sisälleen ihanaa aurajuustomoussea sekä nokkospestoa. Lisäksi välistä löytyi myös aurinkokuivattuja tomaatteja, ja koko komeuden kruunasi marinoitu punasipuli. Ja voi kuinka hyvää tämä olikaan! Saaristolaisleipäkakkuun sopii täydellisesti myös fetatäyte, mutta itse halusin tällä kertaa kokeilla aurajustoa. Lopputulos oli onnistunut, vaikkei vahvan makuisen saaristolaisleivän kanssa aurajuusto ehkä kuitenkaan pääse täysin oikeuksiinsa. No, ainakin kakku siitä huolimatta maistui vieraille ja sai kovasti kehuja!


Lue myös: PÄHKINÄN YSTÄVÄN TÄYTEKAKKU

DSC_2179

Saaristolaisleipäkakku

Saaristolaisleipä
1 litra piimää
2,5pss kuivahiivaa
3dl siirappia
3dl olutmaltaita
1,5dl kauraleseitä
2dl kaurahiutaleita
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
10dl vehnäjauhoja
Voiteluun siirappivettä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon kuivat ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Jaa taikina kahteen 20cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa 1,5 tuntia. Tämän jälkeen paista leivät 175 asteessa. Paistoaika on noin kaksi tuntia, ja paiston loppuvaiheessa leivät voidellaan siirappivedellä joka tuo leipiin ihanan makuisen ja rapean kuoren. Leipien kannattaa antaa tekeytyä muutaman päivän ajan, mieluiten kylmässä. Leikkaa molemmat leivät kahteen osaan, jolloin täytettä tulee yhteensä kolmeen väliin.

DSC_2174
Marinoitu punasipuli
2 punasipulia
0,5dl öljyä
1rkl suolaa
Ripaus sokeria

Valmista marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää sipulin joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Aurajuustotäyte
1,5prk kermaa
1 pala aurajuustoa

Kuumenna kattilassa tilkka kermaa. Lisää joukkoon aurajuusto, ja kuumenna kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi, ja lisää joukkoon aurajuusto-kermaseos.

DSC_2177
Lisäksi
1,5dl nokkospestoa (ohje täällä)
145g aurinkokuivattua tomaattia
Kasvislientä

Aloita kakun kokoaminen. Kostuta pohja huolellisesti kasvisliemellä, erityisesti reunoilta. Annostele päälle 1/3 osa aurajuustotäytteestä. Lisää päälle suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia sekä nokkospestoa nokareina. Nosta päälle seuraava pala saaristolaisleivästä. Kostuta kasvisliemellä. Annostele jälleen päälle 1/3 osa aurajuustotäytteestä, aurinkokuivattua tomaattia sekä nokkospestoa. Toista sama vielä kolmanteen väliin. Lisää viimeinen leipä, ja kostuta vielä kakku päältä. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Lisää päälle marinoitu punasipuli. Koristele halutessasu esimerkiksi kermapursotuksilla sekä nokkospestolla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *