KOLMEN SIPULIN SIPULIPIIRAKKA
Sipulipiirakka on ihanaa lohturuokaa syksyyn. Se sopii niin arkilounaille, kahvipöytään kuin vaikka lasten synttäreille aikuiseen makuun. Tässä ihanassa sipulipiirakassa yhdistyy kolme sipulia; keltasipuli, valkosipuli sekä punasipuli. Mikä täydellinen kombo! Kuullotettu sipuli maistuu suorastaan taivaalliselle.
Kolmen sipulin sipulipiirakka
125g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
300g keltasipulia
200g punasipulia
Ripaus sokeria
1prk valkosipuli tuorejuustoa
1/2prk kermaviiliä
1 kananmuna
Yrttimauste valkosipulinen
Pippurisekoitus
Juustoraaste
Aloita valmistamalla pohja. Pehmitä voita hetki, ja lisää joukkoon muut ainekset. Nypi tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Halutessasi voit valmistaa piirakan myös irtopohjavuoassa. Kuori sipulit, ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi tai puolikkaiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Ripottele päälle sokeria ja kuullota vielä hetki. Kaada kuullotetut sipulit piirakkapohjan päälle. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kermaviili, kananmuna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada sipuleiden päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista piirakkaa 180 asteessa noin 40 minuuttia.