Porkkanakakkukeksit

Porkkanakakku on todellinen leivonnaisten klassikko. Tällä kertaa perinteinen porkkanakakku muovautui herkullisten keksien muotoon. Ihanan pehmeät, porkkanaiset keksit ja täyteläinen tuorejuustotäyte luovat täydellisen makuyhdistelmän. Nämä keksit todella vievät kielen mennessään!
Lue myös: Sitruunakeksit
Porkkanakakkukeksit
N. 20 täytettyä keksiä.
Ainekset:
200 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Täyte:
500g tuorejuustoa
0,75dl tomusokeria
0,5dl vaniljakreemijauhetta
Valmistus:
Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja inkivääri, ja lisää ne taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon raastettu porkkana. Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille jättäen hieman leviämisvaraa. Paista 175 °C uunissa noin 12–14 minuuttia ja anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä täytettä yhden keksin pohjalle ja paina toinen keksi päälle. Tarjoile heti!