Sitruuna-juustokakku blondiepohjalla
Kevät on raikkaiden kakkujen aikaa. Sitruuna-juustokakku blondiepohjalla on täydellinen valinta kevään juhliin. Tämä raikas kakku hurmaa vieraat vaikkapa äitienpäivän kahvipöydässä. Kevyen raikas sitruunatäyte yhdistettynä makeaan blondiepohjaan luo tasapainoisen makuelämyksen, jossa kirpeys ja makeus täydentävät ihanalla tavalla toisiaan. Kakku viimeistellään helpolla sitruunakreemikuorrutteella, ja koristeeksi sopivat pursotukset, suloiset snack-sitruunat tai valkosuklaaraidat.


Sitruuna-juustokakku blondiepohjalla
Sitruuna-juustokakku blondiepohjalla
Pohja
100g voita
1dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
Juustokakku
3dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa (maustamaton tai sitruuna)
200g sitruunarahkaa
1dl sokeria
5 liivatetta
2rkl sitruunamehua
Kuorrute
2prk Valio Keittiön sitruunakreemiä
2 liivatetta
Sitruunamehua
Valmista pohja. Mittaa kulhoon sokeri ja kaada joukkoon sulatettu voi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki ja lisää joukkoon kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24cm irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kevyesti notkistettu tuorejuusto ja rahka. Mittaa joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Kuumenna sitruunamehu ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmista kuorrute. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa sitruunakreemit kulhoon. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana kreemin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele valmis kakku sitruunaviipaleilla, pursotuksilla tai sulatetulla valkosuklaalla.