HERKULLINEN PARSAKAALISALAATTI
Parsakaalisalaatti on ihanan rapeaa ja maukasta, ja tuo mukavaa vaihtelua lisukesalaatteihin. Ainakin omalla kohdallani ruoan kylkeen lautaselle päätyy aivan liian usein perinteinen vihersalaatti tai höyrytetyt kasvikset. Nyt päätin testata jotakin itselleni aivan uutta, nimittäin rapeaa ja maukasta parsakaalisalaattia. Parsakaali on todella hyvää, ja vieläpä varsin terveellistä. Itse ainakin olen vain hiukan jumiutunut sen valmistamisessa, eikä minun tule oikeastaan koskaan syötyä sitä ilman kypsentämistä. Mutta tätä reseptiä testattuani aion ehdottomasti kunnostautua tämän osalta! Parsakaalisalaatin valmistus onnistuu käden käänteessä, ja salaatti säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Ja maku vain paranee.
Lue myös: VIIKON ARKIRUOKAVINKKI – MAAILMAN PARAS KANA-AVOKADOPASTA
Parsakaalisalaatti
400g parsakaalia
80g aurinkokuivattua tomaattia
125g pikkutomaatteja
1prk kevyt kermaviiliä
2tl sinappia
Pari lehtikaalin lehteä
Basilikaa
1tl suolaa
ripaus mustapippuria
Huuhdo parsakaali sekä tomaatit. Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi ja viipaloi tomaatit siivuiksi. Hienonna basilika ja lehtikaali sekä paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.