VIIKON ARKIRUOKAVINKKI – HELPPO KAURA-PELTILEIPÄ
Tämän viikon arkiruokareseptinä on erittäin simppeli ja maistuva, koko perheelle sopiva kaurainen peltileipä. Peltileipä on helppo ja nopea valmistaa, ja se maistuu hyvin esimerkiksi erilaisten keittojen ja salaattien lisukkeena. Ohje on suolaton, jotta se sopii myös pienemmille ruokailijoille mutta halutessasi voit myös lisätä ohjeeseen suolaa. Tässä tulee viikon arkiruokavinkki; helppo kaura-peltileipä!
Helppo kaura-peltileipä
3dl lämmintä vettä
3dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1/2pss kuivahiivaa
1rkl oliiviöljyä
3rkl auringonkukan siemeniä
3rkl kurpitsan siemeniä
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna kohota 10min, jonka jälkeen taputtele taikina jauhotetuin käsin uunipellille. Ohjeella tulee puolikas pellillinen, halutessasi voit tehdä tupla annoksen jolloin saat kokonaisen pellillisen. Taputtele leivän pintaan haarukalla reikiä. Paista 185 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi.
En käytä vehnäjauhoja eiköhän tohon käy muutkin jauhot kun mukana on hiivaakin.
Käy varmasti! Ja tarvittaessa hiivan määrää voi myös lisätä jos käyttää ”raskaampia” jauhoja.