LUUKKU 5 – GLÖGI-PUOLUKKAPANNACOTTA
Glögi-puolukkapannacotta on täydellinen yhdistelmä makeaa valkosuklaata, pannacottaa, glögiä sekä raikasta puolukkaa. Pannacotta valmistuu nopeasti, ja sen voit valmistaa valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Tästä syystä se on täydellinen joulupöydän jälkiruoka, jonka kanssa ei tarvitse hikoilla keittiössä enää jouluaattona. Ja luulempa, että tämä makea herkku kruunaa myös meidän joulupöydän tänä vuonna. Glögi-puolukkapannacotta on myös täydellinen tapa hyödyntää joulun jälkeen mahdollisesti yli jääneet glögit, eli kannattaa ehdottomasti napata resepti talteen!
Lue myös: LUUKKU 21. – JOULUINEN PORKKANAKAKKU
Glögi-puolukkapannacotta
4 annosta
Pannacotta
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 liivatelehteä
100g valkosuklaata
Glögi-puolukkakiille
3dl glögiä
3dl puolukoita
1,5dl sokeria
4 liivatetta
Valmista ensin pannacotta. Laita liivatteet kylmään veteen. Mittaa kattilaan muut ainekset ja kuumenna. Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan seokseen. Kaada tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Tämän jälkeen valmista glögi-puolukkakiille. Laita liivatteet kylmään veteen. Soseuta puolukat ja siivilöi tarvittaessa. Mittaa kattilaan glögi ja kaada joukkoon puolukat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja liuota joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä hiukan, lähes käden lämpöiseksi. Kaada sitten kiille varovasti pannacotan päälle ja anna jälleen hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele halutessasi esimerkiksi puolukoilla tai valkosuklaalla.