IHANA PUNAJUURIPASTA
Punajuuripasta on paitsi ihanan väristä – myös varsin hurmaavan makuista. Tämä pasta syntyy varsin yksinkertaisista raaka-aineista ja maistuu koko perheelle. Etenkin lapsiin pastan herkullinen väri teki syvän vaikutuksen. Halutessaan mukaan voi lisätä vaikkapa fetaa tai vuohenjuustoa, mutta tämä maistuu myös ihan sellaisenaankin.
Lue myös: IHANA PUNAJUURI-FETASALAATTI & PUNAJUURIRISOTTO HALLOUMILLA
Punajuuripasta
300g pastaa
4 punajuurta
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2dl ruokakermaa
1dl pastan keitinlientä
Pese ja lohko punajuuret. Mikäli kuoret ovat moitteettomia, ei punajuuria kannata suotta kuoria. Kaada paloitellut punajuuret uunivuokaan. Kuori ja lohko punasipuli ja kuori valkosipulin kynsi. Kaada punajuurien joukkoon. Valele pintaan hiukan öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, älä kuitenkaan täysin kypsäksi. Säästä hiukan keitinlientä. Soseuta punajuuret blenderissä ruokakerman kanssa. Lisää tasainen kastike valutettujen pastojen joukkoon. Lisää joukkoon keitinlientä ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.