OMENA-BOSTON
Hiljattain vietettiin korvapuustipäivää, jonka kunniaksi jaioin tämän ihanan korvapuustimuffinien ohjeen. Samassa kuitenkin muistin, että minulta löytyy arkistojen kätköstä vielä jakamattomana tämä syksyinen omena-boston, joten nyt olisi aika laittaa tämä herkkuresepti jakoon. Tämä pehmeä boston kätkee sisäänsä ihanaa täytettä ja koko komeuden kruunaa ihana kuorrute.
Lue myös: OMENAPIIRAKKA TUOREJUUSTOLLA
Omena-boston
2,5dl maitoa
25g tuorehiivaa tai 1pss kuivahiivaa
0,5tl suolaa
0,75dl sokeria
0,5rkl kardemummaa
6-7dl vehnäjauhoja
50g voita
Omenatäyte
3-4 omenaa
80g voita
0,75dl fariinisokeria
2rkl kanelia
Kuorrute
200g tuorejuustoa
0,5dl tomusokeria
(Karamellisoitua maitotiivistettä tai kinuskikastiketta)
Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva. Lisää joukkoon sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot vähitellen taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeiseksi joukkoon pehmeä voi. Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Kuori ja kuutioi omenat. Kauli taikina ohueksi levyksi. Sekoita keskenään pehmeä voi ja fariinisokeri. Levitä taikinalevylle ja ripottele päälle kaneli sekä omenakuutiot. Halutessasi voit jättää pienen osan omenakuutioista päälle ripoteltavaksi. Kääri taikina rullaksi ja leikkaa n. 4cm paloiksi. Asettele palat irtopohjavuokaan leikkauspinta ylöspäin. Jätä palojen väliin kohoamisvaraa. Kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Mikäli bostonin pinta näyttää paiston aikana tummuvan liiaksi, voit peittää vuoan foliolla. Jäähdytä.
Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä jäähdytetyn bostonin päälle. Koristele halutessasi karamellisoidulla maitotiivisteellä tai kinuskilla.
Tää näyttää ihan liian hyvältä 🤤
Ja maistui myös! 😋