KORVAPUUSTIMUFFINIT OMENA-PUOLUKKATÄYTTEELLÄ
Ihanaa korvapuustipäivää! Kyllä vain, tänään 4.10 vietetään korvapuustipäivää. Mikäs olisikaan ihanampi syy leipoa! Itse tulee varsin harvoin leivottua ihan niitä perinteisimpiä korvapuusteja, mutta esimerkiksi nämä korvapuustimuffinit ovat ihana tapa herkutella korvapuusteilla hiukan erikoisemmassa muodossa. Täytteeseen kätkeytyy sesongin puolukoita sekä omenoita, ja esimerkiksi kinuski olisi sopinut näiden makupariksi aivan täydellisesti mikäli mieli tekee hiukan makeampaa herkkua.
Lue myös: TÄYDELLISET VANILJA-KINUSKIPULLAT
Korvapuustimuffinit omena-puolukkatäytteellä
(n. 20kpl)
Pullataikina
2pss kuivahiivaa
5dl maitoa
200g voita
2dl sokeria
2rkl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
1 muna
1tl suolaa
n. 15dl vehnäjauhoja
Täyte
N. 3 kotimaista omenaa
1dl puolukoita
1rkl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
Kanelia
+ kananmuna sekä raesokeria
Aloita valmistamalla pullataikina. Sulata voi. Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpöisemmälksi, n. 42 asteiseksi. Varo lämmittämästä liian kuumaksi! Sekoita hiiva maidon joukkoon. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljasoekri sekä suola. Sekoita. Aloita jauhojen lisääminen samalla käsin tai yleiskoneella sekoittaen. Kun olet lisännyt n. Puolet jauhoista, lisää joukkoon kananmuna sekä voisula. Jatka jauhojen lisäämistä koko ajan sekoittaen. Alusta n. 10 minuuttia ja kohota liinalla peitettynä n. 45 minuuttia.
Kaada taikinasta puolet jauhotetulle pöydälle. Kauli ohueksi levyksi. Ripottele päälle kanelia ja rullaa tiukaksi rullaksi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Voitele muffinipelti ja asettele yksi viipale yhden kolon pohjalle. Taputtele ohueksi pohjalle ja reunoille. Kuutioi omenat ja sekoita kulhossa keskenään puolukoiden ja jauhojen kanssa. Lisää joukkoon oman maun mukaan kanelia. Lusikoi täytettä muffinipellin koloihin. Ota yli jääneet pullataikinaviipaleet, ja asettele lappeelleen jauhotetulle pöydälle. Taputtele hiukan ja kauli tasaiseksi levyksi, jossa näkyy kaneliraitoja. Leikkaa juomalasia apua käyttäen taikinasta yhtä monta pyöreää palaa, kuin sinulla on pullia muffinipellillä. Asettele viipale kunkin pullan päälle ja taputtele reunat kevyesti kiinni. Anna kohota hetki, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä. Valmiit pullat voit halutessasi koristella vaikkapa kinuskiraidoilla.