FAZERINAKÄÄRETORTTU

Fazerinakääretorttu
Aika harvoin tulee leivottua kääretorttua, vaikka siis nehän ovat kerrassaan mainioita leivonnaisia! Kääretorttu on helppo ja nopea valmistaa, ja täytettä vaihtelemalla saa aikaan vaikka kuinka ihania makuja. Tällä kertaa halusin valmistaa fazerinakääretortun, joka matkasi mukaan ystäväperheen luo ja maistui koko seurueelle.

Lue myös: KAHDEN SUKLAAN TUOREJUUSTOBROWNIE
Fazerinakääretorttu
Fazerinakääretorttu

Fazerinakääretorttu

Pohja
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5dll perunajauhoja
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori

Täyte
1,5 levyä Fazerina-suklaata
300g maustamatonta tuorejuustoa
3dl kuohukermaa
1rkl sokeria
2 appelsiinin kuorta raastettuna
2rkl appelsiinin mehua

Aloita valmistamalla pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa kananmunat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella sen pintaan piirretty kuvio pysyy hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Raasta joukkoon myös appelsiinin kuori. Kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla voidellulle uunipellille ja paista n. 7 minuuttia. Kumoa valmis pohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Anna jäähtyä ja valmista sillä välin täyte.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää kerman joukkoon. Lisää joukkoon myös sokeri, appelsiinin kuori sekä appelsiinin mehu. Sekoita. Lisää suklaasula joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä noin puolet täytteestä jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi tortuksi. Laita loput täytteestä pursotinpussiin ja pursota tortun päälle. Koristele halutessasi suklaapaloilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *