OMENA-RAPARPERIPIIRAKKA
Omena-raparperipiirakka on ihanan raikas herkku, joka kruunaa kesän kahvipöydän. Kirpeä raparperi yhdistettynä omenaan, täyteläiseen turkkilaiseen jugurttiin sekä fariinisokerin aromikkaaseen makuun luo vastustamattoman kombon. Tämän raparperipiirakan valmistus onnistuu helposti ja nopeasti, joten voit pyöräyttää tämän piirakan vaikka kesän mahdollisille yllätys kahvivieraille käden käänteessä. Itse pidän erityisesti makeista piirakoista, joissa täytteeseen yhdistetään täyteläistä turkkilaista jugurttia tai rahkaa, joten tänä vuonna halusin myös valmistaa ihanan raparperipiirakan samalla ajatuksella. Raparperi sai kaverikseen omenaa meidän huonosta raparperisadosta johtuen, mutta halutessasi voit jättää omenan täytteestä pois ja käyttää reilummin raparperia.
Lue myös: IHANA MUSTIKKAPIIRAKKA
Taivaallinen omena-raparperipiirakka
Muruseos & pohja
150g voita
2dl kaurahiutaleita
4dl vehnäjauhoja
1,75dl fariinisokeria
1,5tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl jugurttia (oman valintasi mukaan maustettua tai maustamatonta)
1 kananmuna
Täyte
1 omena
raparperia
300g turkkilaista jugurttia
1dl sokeria
Ripaus kanelia
1 kananmuna
Valmista muruseos sulattamalla voi. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Ota tästä massasta 1/3 osa erilleen piirakan päälle ripoteltavaksi. Sekoita jäljelle jääneeseen 2/3 massaan jugurtti sekä kananmuna. Levitä seos piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan. Paloittele raparperi sekä omena. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte pohjan päälle. Ripottele päälle vielä muruseos. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia.