FETA-PERSIMONPIIRAKKA
Persimonit ovat juuri nyt todella herkullisia! On tosin myönnettävä, että kuulun itseki siihen kastiin joka ensimmäistä kertaa persimonia maistaessaan valitsi hiukan raa’an yksilön, jonka vuoksi sen jälkeen persimonit jäivät useammaksi vuodeksi kauppaan. Hiljattain olen kuitenkin antanut niille uuden mahdollisuuden, onneksi! Persimon on herkullista paitsi sellaisenaan, myös esimerkiksi leivonnassa ja juustojen kanssa. Tällä kertaa kokeilin feta-persimonpiirakkaa, jonka suolaisen ja makean ihana yhdistelmä vie kielen mennessään.
Lue myös: PORKKANA-BANAANILEIPÄ
Feta-Persimonpiirakka
120g voita
2,75dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
2rkl vettä
200g fetaa
2dl turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
2 persimonia
Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään huoneenlämpöön, tai pehmitä tarvittaessa mikrossa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, suola sekä tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele piirakkavuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Murusta feta tai salaattijuusto kulhoon. Lisää joukkoon turkkilainen jugurtti ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Kaada piirakkapohjan päälle. Viipaloi persimonit ohuiksi viipaleiksi ja asettele täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Halutessasi voit lopuksi laittaa uunin hetkeksi grillivastukselle, jolloin piirakan pintaan tulee kaunis väri. Anna jäähtyä.