LIHAPULLAPELTI
Lihapullapelti on maukas arkiruoka, johon sujahtaa joukkoon rutkasti sesongin kasviksia. Tätä on helppo tuunata omaan makuun sopivaksi vaihtamalla kasviksia tai pyöryköitä. Itse valmistin lihapullat itse, mutta voit myös hyvin käyttää valmiita liha-, kana-, kasvis- tai kalapyöryköitä oman makusi mukaan.
Lue myös: KESÄKURPITSA-HALLOUMPIHVIT
Lihapullapelti
1 kesäkurpitsa
1 pieni purppurabataatti
Pala bataattis
2 perunaa
3 isoa porkkanaa
1 punasipuli
Lihapullat
400g jauhelihaa
2rkl korppujauhoja
0,5dl ruokakermaa
1 sipuli
1 kananmuna
1tl suolaa
Pippuria
Paprikamaustetta
Lisäksi:
200g fetaa
Korianteria
Valmistus;
Paloittele kasvikset ja levitä uunipellille. Kaada pinnalle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Valmista lihapyörykkätaikina. Kuutioi sipuli ja sekoita ainekset keskenään. Itse lisäsin taikinan joukkoon myös porkkanaraastetta sekä salsakastiketta tuomaan makua. Pyörittele pyöryköiksi ja nostele kasvisten päälle. Paista 200 asteessa n.15-20 minuuttia, tai kunnes pyörykät ja kasvikset ovat kypsiä. Kypsennysaikaan vaikuttaa esimerkiksi kasvisten määrä ja palakoko sekä lihapyöryköiden koko. Murustele paiston jälkeen päälle feta ja viimeistele tuoreella korianterilla.