KIKHERNEBROWNIE
Rakastan suklaisia herkkuja. Ja vaikka perinteiset suklaiset herkut ovatkin minulle mieluisia, on silti toisinaan kiva ideoida ja kokeilla myös hieman terveellisempiä versioita, jotka parhaillaan jopa menevät hyvin vaikkapa välipalana kahvin kanssa. Tällä kertaa valmistui herkullinen kikhernebrownie, joka maistui myös lapsille hyvin. Kikherne on oikeastaan todella monipuolinen raaka-aine, joka taipuu lämpimien ruokien lisäksi erinomaisesti myös leivontaan. Tiesitkö, että kikherneiden liemestä saat esimerkiksi valmistettua marenkia ilman kananmunaa? Myös kikherneblondiesit, eli brownien vaaleammat serkut ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Tällä kertaa itse päädyin kuitenkin suklaahipuilla varustettuun brownieen.
Lue myös: HERKULLINEN PARSAKAALISALAATTI
Kikhernebrownie
1tlk kikherneitä
2rkl maapähkinävoita
2rkl kookosöljyä
Vanilja aromia
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl leivinjauhetta
2rkl raakakaakaojauhetta
Pari palaa tummaa suklaata
Blendaa suklaata lukuunottamatta kaikki taikinan ainekset keskenään. Lisää joukkoon rouhittu tumma suklaa ja sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa ja nauti.