SORMIRUOKAILIJAN KAURA-PORKKANA-PUOLUKKAPANNUKAKKU
Viikonloppuna halusin jotakin vaihtelua lasten välipalaan, sillä meillä on usein välipalana esimerkiksi erilaisia smoothieita, rahkaa, leipää tai jugurttia. Sofian ollessa alle vuoden ikäinen, tein usein erilaisia sormiruokailijoille sopivia muffinsseja, pannukakkuja sekä vohveleita. Niimpä päätin pitkästä aikaa pyöräyttää pannukakun, joka tällä kertaa valmistui muutamasta helposta ja terveellisestä raaka-aineesta. Tämä pannukakku on sokeriton sekä vehnätön, ja sopii täydellisesti sormiruokailijoille! Koostumukseeltaan se on hiukan banaania sisältäviä pannukakkuja murenevampaa, joten pieneen sotkuun kannattaa varautua! Mutta ainakin meidän lapsille tämä upposi täydellisesti.
SORMIRUOKAILIJAN KAURA-PORKKANA-PUOLUKKAPANNUKAKKU
1,5dl maitoa. Esimerkiksi kaura-, soija- tai lehmänmaitoa lapsen ikätason mukaisesti.
1,5dl kaurahiutaleita
1 porkkana raastettuna
Tilkka öljyä
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
1dl puolukkaa
Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon porkkanaraaste, maito, öljy, kananmunat sekä puolukat. Levitä seos pieneen uunivuokaan. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.