LUUKKU 19 – GLÖGIJUUSTOKAKKU
Glögijuustokakku on herkullinen ja jouluinen jälkiruoka, joka yhdistää perinteisen juustokakun pehmeän koostumuksen ja joulun lämpimän glögimaun. Jos joku niin tämä kakku on joulun klassikko jälkiruoka! Valmistusprosessi on suhteellisen helppo, mutta lopputulos on varmasti vaikuttava. Yllätä vieraasi tällä jouluisella juustokakulla, joka sulattaa sydämet ja saa kaikki rakastumaan joulun makuun! Kakun voi myös valmistaa etukäteen valmiiksi ja pakastaa.
Lue myös: LUUKKU 2 – PIPARIJUUSTOKAKKU
Glögijuustokakku
Pohja
125g piparkakkuja
50g voita
Täyte
2dl vispikermaa
300g tuorejuustoa
250g vaniljarahkaa
5 liivatelehteä
1dl sokeria
1tl kanelia
Tilkka sitruunamehua
Kiille
4 liivatelehteä
4dl glögiä
20cm irtopohjavuoka
Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita sulatettu voi piparkakunmurujen kanssa. Painele seos tasaisesti 20cm irtopohjavuokaan.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljarahka, sokeri sekä kaneli. Sulata liivatelehdet kuumennetussa sitruunamehussa. Lisää täytteeseen ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.
Valmista kiille. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna glögi ja sulata liivatelehdet glögiin. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada sitten varovasti täytteen päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa. Koristele esimerkiksi valkosuklaalla.