KESÄN PARAS TÄYTEKAKKU
Vaikka aika monta vuotta reseptejä onkin tullut blogin puolelle jaettua, en ole tainnut koskaan jakaa reseptiä ihan klassiseen kermakakkuun. Tämä virhehän oli tietenkin korjattava, ja oivan mahdollisuuden tähän tarjosi puolison syntymäpäivät. Hän on vannoutunut kermakakkujen ystävä, joten kerrankin tuli leivottua ihan perinteinen kermakakku mansikkamoussella. Lisäksi kakku sai täytteekseen ihanaa raparpericurdia. Sen voi kuitenkin myös jättää pois tai korvata vaikkapa haluamallaan hillolla. Tämä kesän paras täytekakku on mainio valinta vaikkapa juhannuksen kahvipöytään, tai muihin ihaniin kesäjuhliin.
Lue myös: SITRUUNAJUUSTOKAKKU MARENGILLA
Kesän paras täytekakku
n. 20 hengelle, 20cm kakkuvuokaan
Kakkupohja
6 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota vuoka huolellisesti. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa kulhoon kananmunat sekä sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle vatkaimella piirretty kuvio pysyy hetken muodossaan. Lisää taikinan joukkoon siivilän läpi kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista n. 30 minuuttia. Voit kokeilla paiston loppupuolella kakun kypsyyttä hammastikun avulla; kun tikkuun ei enä tartu taikinaa on kakku kypsä. Vältä kuitenkin uunin turhaa avaamista etenkin paiston alkupuolella, jottei kakku lässähdä! Jäähdytä kakkupohja ritilän päällä ja kumoa vuoasta jäähtyneenä.
Täyte
2dl kuohukermaa
200g pakastemansikoita
1prk kuningatar rahkaa tai muuta rahkaa
1dl vaniljakreemijauhetta
3rkl sokeria
Sulata mansikat. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatetut mansikat, rahka sekä sokerit. Vatkaa vielä hetki jotta mansikat hiukan hajoavat. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe ja vatkaa tasaiseksi.
Täyttäminen
Mansikkamousse
Raparpericurdia
Mehua tai maitoa
Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi sekä reunoja varten kakkupohjaa korkeammat suikaleet. Asettele leivinpaperisuikaleet vuoan reunoille, voit tarvittaessa kostuttaa vuokaa hieman jotta suikaleet pysyvät paikoillaan. Asettele kakkupohjan ensimmäinen osa vuoan pohjalle ja kostuta maidolla tai mehulla. Ensimmäistä kerrosta kannattaa kostuttaa kohtuudella, sillä ylemmistä kerroksista imetytyy kosteutta alaspäin. Lusikoi pohjan päälle puolet raparpericurdista ja levitä varoen. Lusikoi seuraavaksi puolet mansikkamoussesta ja levitä tasaiseksi. Nosta päälle seuraava pohjan osa. Toista täyttämisen ja kostuttamisen työvaiheet samoin kuin ensimmäiselle kerrokselle. Nosta lopuksi päälle viimeinen pohjan osa ja nosta kakku jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli, kuitenkin vähintään muutamaksi tunniksi ennen kuorruttamista.
Kuorrutus & koristelu
2prk kuohukermaa
2rkl sokeria
1prk rahkaa
Mansikoita
Ota kakku jääkaapista ja kumoa varoen vuoasta tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri sekä kerma. Sekoita tasaiseksi ja nostele pursotuspussiin. Voit käyttää esimerkiksi tähtityllaa. Levitä kakun päälle rahka-kermaa tasaisesti palettiveistä apuna käyttäen. Koristele kakku pursotuksilla sekä tuoreilla mansikoilla.
Mitä on raparprecurdi, ei ollut ohjetta siihen
Raparpericurdiin löytyy ohje täältä;
https://www.juttaeveliina.fi/raparpericurd/