IHANA MUSTIKKAPIIRAKKA
Olet varmasti maistanut perinteistä mamman marjapiirakkaa. Tämä ihana mustikkapiirakka on siitä hieman varioitu, ja kermaviilin sijasta täyte saa ihanaa täyteläisyyttä turkkilaiseta jugurtista. Korvasin myös osan vehnäjauhoista kaurajauhoilla, ja ai että kauran maku sopi tähän täydellisesti! Nyt on myös mustikan satokausi parhaimmillaan, joten ei muuta kuin koko perheen voimin mustikkametsään! Metsäretken päälle pieni leivontatuokio ja täydellinen mustikkapiirakka ovat todellakin paikallaan. Itse en tosiaankaan ole ahkera mustikan poimija, mutta yhteen piirakkaan tarvittavan muutaman desilitran poimii reilussa varttitunnissa.
Ihana mustikkapiirakka
150g voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja
2sl kaurajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Mustikoita
300g turkkilaista jugurttia
0,75dl sokeria
2 kananmunaa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen välissä hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon kuivat aineet. Taputtele taikina piirakkavuokaan, ja kaada päälle mustikat. Mikäli käytät pakastemustikoita, kannattaa niihin sekoittaa muutama ruokalusikallinen perunajauhoja. Sekoita kulhossa keskenään turkkilainen jugurtti, sokeri sekä kananmunat. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Vinkki! Korvaamalla jauhot kokonaan gluteenittomilla jauhoilla, kuten kaurajauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella saat täysin gluteenittoman piiraan.