KAALIPIIRAKKA
Kaalipiirakka on täydellinen herkku syksyyn, ja se sopii varsin moneen tilanteeseen. Kaalipiirakka tuo mieleen sopivan ripauksen nostalgiaa, mutta mitäpä sitä vanhaa hyvää uudistamaan. Kaalipiirakka valmistuu varsin yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista. Nappaa resepti talteen ja testaa!
Kaalipiirakka
Täyte
500g kaalia
2 sipulia
2rkl siirappia
Voita
Meiramia
Suolaa
Pohja
75g voita
1,75dl Jugurttia
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1 kananmuna voiteluun
Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Kuullota kaalia ja sipulia paistinpannulla voissa. Lisää joukkoon siirappi sekä mausteet, ja hauduta kunnes kaali on pehmennyt. Anna jäähtyä. Valmista pohja. Sekoita keskenään pehmeä voi sekä maustamaton jogurtti. Lisää joukkoon leivinjauhejauhe sekä jauhot. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ohjeella tulee n. 20x30cm vuokaan sopiva piirakka, eli kaulitun levyn tulisi olla tuplasti tämän kokoinen. Kaada taikinalevyn toiselle puoliskolle kaalitäyte, mutta älä levitä sit ihan reunoille saakka. Taita ilman täytettä jäänyt puoli täytteen päälle ja painele reunat kiinni haarukalla. Mikäli haluat koristella piirakan taikinatangoilla, kannattaa taikinaa tehdä hiukan reikumpi määrä. Voitele kananmunalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.