PÄTKIS-JUUSTOKAKKU
Pätkis-juustokakku on täydellinen yhdistelmä raikasta minttusuklaata sekä täyteläistä tuorejuustoa. Paistetut juustokakut ovat ehdottomasti suosikkikakkujani. Rakastan niitä! Tällä kertaa syntyi ihana pätkis-juustokakku, jonka minttuinen maku vie kielen mennessään. Suussa sulavan kakun kruunaa näin kesällä tietenkin tuoreet mansikat, nam! Juustokakku on helppo tarjottava vaikkapa kesäjuhliin, sillä se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin tekeytymään. Kakku kannattaa siis ehdottomasti valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta kakku ehtii vetäytyä ja maut rauhassa tasoittua ennen tarjoilua.
Lue myös: SITRUUNAJUUSTOKAKKU MARENGILLA & DAIM-JUUSTOKAKKU & SUOLAINEN KINUSKIKASTIKE
Pätkis-juustokakku
250g digestive keksejä
70g voita
300g pätkis paloja
180g creme fraiche
350g tuorejuustoa
3 kananmunaa
2rkl perunajauhoa
O,5dl tomusokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi massaksi. Painele keksimassa vuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Sulata pätkikset mikrossa. Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kananmunat, tomusokeri sekä perunajauho. Lisää lopuksi joukkoon pätkisseos ja kääntele tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista noin tunti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Koristele pätkis-paloilla ja tuoreilla marjoilla.