KESÄKURPITSA-HERNEFALAFELIT
Kesäkurpitsa-hernefalafelit maistuvat esimerkiksi pitaleipien täytteenä tai sellaisenaan erilaisten lounaskulhojen täytteenä vaikkapa papujen, paahdettujen juuresten ja ihanien kastikkeiden kera. Voit myös tarjota falafelit salaatin kanssa tai napostella niitä dippikastikkeen kera välipalana. Yhdistämällä erilaisia tuoreita yrttejä ja mausteita saat niihin oman persoonallisen makusi. Falafelit ovat lisäksi todella kätevä arkiruoka, sillä ne säilyvät hyvin jääkaapissa ja ovat helppoja lämmittää uudelleen.
Lue myös: KESÄKURPITSA-HALLOUMPIHVITKesäkurpitsa-hernefalafelit
2,5dl herneitä250g kesäkurpitsaa
1,5dl kiehuvaa vettä
0,75dl kaurajauhoja
2 kananmunaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1tl juustokuminaa
Suolaa
Mustapippuria
Tuoreita yrttejä
Rouhi herneet tehosekoittimella rouheeksi. Raasta kesäkurpitsa. Kaada kulhoon kesäkurpitsaraaste ja hernerouhe ja lisää joukkoon kuuma vesi. Anna liota noin 10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Lisää hernerouheen sekaan sipulit, kaurajauhot, kananmunat ja mausteet sekä hienonnetut yrtit. Itse käytin korianteria, oreganoa ja basilikaa. Anna taikinan levätä hetki. Kuumenna paistinpannulla reilusti öljyä ja nostele taikinasta pannulle palleroita. Paista n. 10 minuuttia välillä kääntäen. Tarjoa esimerkiksi tsatsikin kanssa pitaleipien välissä.