JUURES-NACHOPELTI & MANGOSALSA

Juures-nachopelti
Juures-nachopelti on ihana ruoka niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Perinteisistä nachoista poiketen tämä ei nahistu, täydellistä! Vaihtelua peltiin saat juureksia vaihtelemalla, mukaan sopii mainiosti myös esimerkiksi punajuuret. Juures-nachopelti valmistuu helposti, ja annoksesta saat myös täysin vegaanisen vaihtamalla proteiininlähteen sekä juustoraasteen vegaanisiin vaihtoehtoihin. Esimerkiksi nyhtökaura sopisi tähän täydellisesti! Juures-nachopellin kruunaa ihanan tulinen ja raikas mangosalsa.

Lue myös: RUKIISET PITALEIVÄT SALSALLA JA FETATAHNALLA

Juures-nachopelti
Juures-nachopelti

Juures-nachopelti

3 perunaa (n. 500g)
2 isoa porkkanaa (n. 650g)
2 raitajuurta (n. 300g)

Mausteöljy
2rkl öljyä
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta

Lisäksi
400g jauhelihaa
1tlk papuja
Suolaa, cayennepippuria, paprikajauhetta
Korianteria
Juustoraastetta
Salsakastiketta

Mangosalsa
1 syöntikypsä mango
1 pieni punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 chili
1rkl sitruunanmehua
Suolaa
Mustapippuria
Korianteria

Aloita valmistamalla mangosalsa. Kuori mango ja poista kivi leikkaamalla hedelmäliha irti kiven molemmin puolin. Kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulin kynsi. Hienonna chili. Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi juurekseet ohuiksi lastuiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita mausteöljy ja kääntele juuresten joukkoon. Paahda uunissa 15 minuuttia. Paista jauheliha ja mausta suolalla, cayennepippurilla sekä paprikajauheella. Lisää joukkoon valutetut ja huuhdotut pavut. Nostele seos pellille juuresten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta, ja nosta takaisin uuniin n. 10 minuutiksi. Halutessasi voit lisätä valmiin pellin päälle salsakastiketta sekä korianteria. Tarjoa mangosalsan ja tuoreen salaatin kanssa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *