|

KANA-CHORIZOPASTA

Kana-chorizopasta
Inspiraatio kana-chorizopastaan syntyi puhtaasti ruokahävikin vähentämisestä. Jääkaapin perukoilta löytyi viikonlopun pizzan valmistuksesta ylijäänyttä tomaattikastiketta, aurajuustoa sekä chorizoa. Näistä yhdistettynä kanaan ja tuoreisiin kasviksiin päätin sitten loihtia maistuvan ja ihanan mausteisen kana-chorizopastan. Käytin kastikkeen pohjana itse tuoreista kasviksista sekä mausteista keittämääni pizzakastiketta, mutta voit myös käyttää esimerkiksi aivan tavallista tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia ja lisätä sitten vain kastikkeeseen hieman reilummin mausteita. Kana-chorizopasta on ihanan täyteläistä ja mausteista, ja kaiken lisäksi valmistuu todella helposti ja nopeasti.

Lue myös: MAISTUVA KATKARAPURISOTTO
Kana-chorizopasta

Kana-chorizopasta

450g broilerin fileesuikaleita
100g chorizoviipaleita
200g kirsikkatomaatteja
2 herkkusientä
1/2 paprika
2 valkosipulin kynttä
2 punasipulia
n. 5 retiisiä
1 tuore chili
Pieni pala aurajuustoa
3dl tomaattikastiketta tai -murskaa (itse käytin viikonlopulta yli jäänyttä itse tekemääni pitsakastiketta.)
Suolaa
Cajunmaustetta
Pastaa

Ruskista broilerin fileesuikaleet. Hienonna chorizo, valkosipuli, punasipuli sekä chili. Pilko paprika, herkkusienet sekä retiisit. Puolita kirsikkatomaatit. Lisää kasvikset pannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkono aurajuusto, tomaattikastike sekä tomaattikastikepurkin huuhteluliemi (n.3dl.) Keitä kastiketta kasaan ja mausta cajunmausteella sekä suolalla. Mikäli käytät maustamatonta tomaattimurskaa, voit lisätä joukkoon halutessasi myös kuivattuja yrttejä sekä kanaliemikuution. Itse olin jo maustanut käyttämäni tomaattikastikkeen välimeren yrteillä, paprikajauheella sekä chilillä. Tarvittaessa voit saostaa kastiketta hiukan maissitärkkelyksellä. Keitä haluamasi määrä pastaa. Kastike sopii hyvin myös esimerkiksi riisille.

Katso myös instagram reels videoni pastan valmistuksesta!

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *