JOULUNÄKKÄRI
Siemennäkkäri on täydellisen rapea kaveri esimerkiksi keittojen ja salaattien kylkeen. Rapea näkkäri on paitsi maistuvaa, myös varsin terveellistä. Ainesosia vaihtelemalla näkkäriin saa mukavaa vaihtelua. Omaan näkkäriini sujahti tällä kertaa vuodenaikaan sopivasti jouluisia mausteita kuten neilikkaa, sekä ihanaa makua tuovia kotikaljamaltaita. Itse tehty herkullinen näkkäri yhdessä muiden jouluisten herkkujen kanssa muodostaa myös mitä maistuvimman ruokalahjan joulun alla. Pakkaa siis vaikkapa kauniiseen koriin maistuvaa näkkäriä, ihania joulumakeisia ja glögiä ja täydellinen lahja on valmis! Nappaa resepti talteen ja testaa!
Lue myös: TAATELIPALLOT MAAPÄHKINÄSYDÄMELLÄ
Jouluinen siemennäkkäri
1dl Auringonkukansiemeniä
2,5dl Kaurahiutaleita
1dl Kauraleseitä
2dl Ruisjauhoja
0,5tl inkivääriä
1tl pomeranssia
2rkl kotikaljamaltaita
Neilikkaa
1tl suolaa
3dl vettä
Tilkka öljyä
Mittaa kulhoon hiutaleet, leseet ja ruisjauhot. Lisää joukkoon mausteet, kaljamaltaat sekä siemenet. Kaada lopuksi joukkoon vesi sekä tilkka öljyä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina ohueksi levyksi uunipellille. Mikäli taikina tuntuu tarttuvan käsiin, voi sen taputella myös kahden leivinpaperin välissa. Poista päällimmäinen paperi ennen paistoa. Paista näkkäriä 150 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes näkkäri tuntuu kuivalta. Paloittele lämpimänä.