|

LUUKKU 15 -JOULUINEN BRITAKAKKU

DSC_3576
Tämä jouluinen britakakku on täydellinen yhdistelmä rapeaa marenkia, suklaista pohjaa sekä ihania jouluisia mausteita. Meillä tätä britakakkua tarjottiin ristiäisissä, mutta se sopii täydellisesti myös esimerkiksi joulupöydän jälkiruoaksi. Britakakun pohjat voit valmistaa jo huoletta edellisenä päivänä ja säilyttää kelmulla suojattuna huoneenlämmössä. Kakku kannattaa kuitenkin täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenki ei pehmene.

Lue myös: LUUKKU 3 – JOULUINEN BANAANILEIPÄ
DSC_3573

Jouluinen britakakku

Pohja
200g voita
1,5dl sokeria
2,25dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1dl maitoa
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
3tl piparkakkumaustetta

Marenki
4 valkuaista
2,5dl sokeria
40g tummaa suklaata
mantelilastuja

Täytteet
2prk Valio kinuskikermaa

1/2prk (115g) aprikoosimarmeladia
1prk piparkakkurahkaa

Koristeeksi kinuskia, aprikooseja sekä mantelilastuja.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti. Lisää vielä maito ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille n.18cm rengasvuokien sisään. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kunnes seos on kovaa ja kiiltävää vaahtoa ja siihen muodostuu huippuja. Nostele valkuaisvaahto pohjien päälle ja yritä muodostaa siihen huippuja. Sulata suklaa ja valuta se ohuena nauhana marengin päälle. Tee haarukalla tai hammastikulla marmorikuvioita. Ripottele pinnalle mantelilastut ja paista uunissa 170 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hyvin. Vatkaa kinuskikerma. Sekoita aprikoosimarmeladi ja piparkakkurahka keskenään. Kokoa kakku. Nosta pohja tarjoilulautaselle ja lusikoi päälle aprikoositäytettä ja lähes puolet kinuskikermasta. Nosta toinen pohja päälle ja lusikoi päälle loput aprikoositäytteet sekä kinuskikermaa. Jätä halutessasi osa kinuskikermasta koristeeksi kakun päälle. Nosta kansi päälle ja koristele kakku kinuskikermalla, kuivatuilla aprikooseilla sekä mantelilastuilla.

Samankaltaiset artikkelit

9 Kommenttia

  1. Hei! Ihana ohje❤️Onkohan kuinka monelle henkilölle?

    Terveisin Nina

    1. Moikka!

      Tuleeko tähän ollenkaan jauhoja vai pelkästään kaakaojauhe, piparkakkumauste ja leivinjauhe? 🙂

  2. Kiitos! Kysyisin vielä että onko pohjassa 2 x sokeri missä vaiheessa tarkoitus lisätä taikinaan? Ja voi varmaan tehdä pohjan pellillä, ei rengasvuoassa?

    1. Kiitos huomiostasi, ohjeeseen näköjään epähuomiossa tullut sokeria kahteen kertaan. Tämä on nyt korjattu, eli sokeri vaahdotetaan alussa keltuaisten kanssa. Ja onnistuu hyvin myös uunipellillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *