|

VANILJAINEN KUNINGATAR-JUUSTOKAKKU

Vaniljainen kuningatar-juustokakku

Meillä vietettiin viime viikonloppuna miehen synttäreitä oman perheen kesken, ja tilannehan vaati tietysti myös synttärikakkua. Tällä kertaa valmistui ihanan täyteläinen vaniljainen kuningatar-juustokakku. Tämä juustokakku oli juuri sopivan makea, olematta kuitenkaan liian makea. Eli siis juuri täydellinen kakku, joka kerroksellisuutensa puolesta kruunaa näyttävyydellään kesän kahvipöydän. Koristeeksi tämä kakku sai keveät koristelut valkosuklaasta sekä tuoreista orvokeista. Lisää näyttävyyttä kakkuun olisi saanut käyttämällä koristelussa tuoreita marjoja, erilaisia pursotuksia, marenkeja tai vaikka ihanan valuvaa valkosuklaa-ganachea. Tällä kertaa kuitenkin mentiin yksinkertaisuus ja herkullinen maku edellä, ja lopputulos olikin varsin onnistunut vaikka itse sanonkin. 

Lue myös: KAHDEN SUKLAAN TUOREJUUSTOBROWNIE
Vaniljainen kuningatar-juustokakku
Vaniljainen kuningatar-juustokakku

Vaniljainen kuningatar-juustokakku

Ohje mitoitettu 20cm irtopohjavuokaan
200g digestivekeksejä
100g margariinia

2dl kuohukermaa
2prk a 135g vaniljakermavanukas
180g tuorejuustoa
0,5dl sokeria
4 liivatelehteä
1rkl sitruunamehua

2dl kuohukermaa
180g tuorejuustoa
0,5dl sokeria
2 prk valio kuningatar rahkaa
1,5dl pakastemarjoja (vadelmia & mustikoita)
6 liivatelehteä
1rkl sitruunamehua

Koristeluun valkosuklaata

Valmista kakun pohja. Murskaa digestivekeksit ja sulata margariini. Sekoita tasaiseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Valmista vaniljatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma. Notkista tuorejuusto ja yhdistä kerman kanssa. Lisää joukkoon vaniljakermavanukas sekä sokeri. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada massa irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Valmista kuningatartäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma. Notkista tuorejuusto ja yhdistä kerman kanssa. Lisää joukkoon rahka, pakastemarjat sekä sokeri. Mikäli käytät ulkomaisia pakastemarjoja, muista kuumentaa niitä vähintään 90 asteessa 5 minuutin ajan tai keittää 2 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada massa irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele kakku valkosuklaalla.

Samankaltaiset artikkelit

9 Kommenttia

  1. Ohjeessa ei mainita mihin pakastemarjat laitetaan. Itse laitoon lukemattakin täytteeseen, joku muu ei välttis hoksaa.

  2. Hei. Mitä vanijakermavanukasta olet tässä käyttänyt? Yritin googlettaa ja löysin juuri tuota määrää vastaavan tuotteen pirkalta mutta sitä ei tällä hetkellä saanut kaupoista. Onko sinulla siis ehdottaa ihan tiettyä merkkiä mitä käyttää?

    1. Käytin juuri mainitsemaasi Pirkan versiota, harmillista jos sitä ei enää ole saatavilla. Korvaisin ehkä jonkin muun merkin vaniljavanukkaalla, S-ryhmissä näytti ainakin olevan Xtran vastaavaa neljän kappaleen pakkauksissa. Myös Valion Profeel vanilja-marenkiproteiinivanukas voisi sopia, tai ehkäpä jopa Valion valmis vaniljakreemi kevyesti notkistettuna 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *