HERKULLISET VÄLIPALAPATUKAT
Välipalapatukat on menevän arjen pelastus. Totuuden nimissä itse valitsen usein valmiin, terveellisen proteiinipatukan joka pitää nälkää hyvin. Lapsille hyviä valmiita välipalapatukoita tuntuu olevan hankalampi löytää, useissa kun on reilusti lisättyä sokeria tai muuta sellaista mitä en lapsille välttämättä välipalalla halua tarjota. Siispä kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa välipalapatukoita itse. Näiden välipalapatukoiden valmistus on helppoa, ja onnistuu hyvin myös lasten kanssa. Meillä lapset ainakin ovat innoissaan osallistumassa kokkailuihin, ja tämä resepti on riittävän simppeli myös lapsille. Välipalapatukoiden peruspohja valmistuu helposti muutamasta raaka-aineesta. Patukoihin saa helposti vaihtelua vaihtelemalla mukaan laitettavia sattumia. Tällä kertaa joukkoon päätyi luumuja, maapähkinöitä, rusinoita sekä auringonkukansiemeniä. Omia ehdottomia suosikkejani ovat kuitenkin taatelit ja karpalot. Pientä lisätwistiä patukoihin saat halutessasi sulattamalla päälle koristeeksi hiukan tummaa suklaata tai raakasuklaata.
VÄLIPALAPATUKAT
3dl kaurahiutaleita
0,5dl neljän viljan hiutaleita
2rkl öljyä
1rkl raakakaakaojauhetta
1,5dl omenasosetta
0,5tl kardemumma
0,5tl kanelia
1rkl chian siemeniä
Mausteet & sattumat
2rkl auringonkukansiemeniä
2rkl maapähkinä-rusinasekoitusta
6 kuivattua luumua paloiteltuna
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää joukkoon mausteet ja sattumat. Näitä voit tuunata omaan makuusi sopiviksi. Kokeile esimerkiksi erilaisia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai vaikkapa mun lemppareita eli kuivattuja karpaloita. Levitä massa uunipellille ohueksi levyksi. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele.