HERKULLINEN MYSLILEIPÄ

Myslileipä
Itse tehty leipä on kiva tapa tuoda arkisiin lounashetkiin pientä ekstraa. Erityisen hyvältä itse leivottu leipä maistuu raikkaiden salaattien tai ihanan lämpimien keittojen kaverina, mutta etenkin lapsiperheessä leipää toki kuluu myös aamu-, ja iltapaloilla. Tämä myslileipä nousi kertaheitolla meidän lasten suosikiksi! Mukavat sattumat tuovat leipään kivaa vaihtelua, ja kaura tekee leivästä herkullisen makuista ja ravinteikasta. Tämän leipä sai mysliaineksensa suoraan kuiva-ainekaapista, mutta voit toki halutessasi korvat hiutaleet, siemenet sekä marjat kaupan valmiilla myslisekoituksella.

Lue myös: CASHEW-KARPALOPATALEIPÄ

Myslileipä
Myslileipä

Herkullinen myslileipä

5dl vettä
Pussi hiivaa
7dl kaurahiutaleita
6dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
1rkl hunajaa
1dl auringonkukansiemeniä
1dl saksanpähkinöitä
0,5dl rusinoita
0,5dl karpaloita
0,5dl gojimarjoja
0,5dl öljyä

Mittaa kulhoon hiukan kädenlämpöä lämpimämpi vesi. Lisää joukkoon suola, hunaja sekä kuivahiiva. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, siemenät, pähkinät sekä marjat. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, ja lisää vaivauksen loppuvaiheella joukkoon myös öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla n. 20 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Kohota vielä uudelleen liinan alla n. 15 minuuttia ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Hei, kiinnostaisi kokeilla tätä reseptiä. En ole hirveämmin leiponut leipiä tai pullia ja mietin että paljon sitä öljyä pitää laittaa? Öljyn määrä ei tule esiin reseptissä. Miltä taikinan pitäisi vaikuttaa (mistä huomaa että on liian vähän tai liian paljon) ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *