UUNIBATAATIT RAIKKAALLA FETATÄYTTEELLÄ

Uunibataatit

Täytetyt uunibataatit on yksi helpoista arkiruoista, joita tulee tehtyä aivan liian vähän. Ehkä syy on siinä, että meillä bataatti ei taida oikein kuulua muiden perheenjäsenten lempiruokien joukkoon oikein missään muodossa. Siitä huolimatta aion ainakin toisinaan valmistaa näitä ihanana herkullisia uunibataatteja. Tällä kertaa valmistin täytteeksi kevyen ja raikkaan fetatäytteen, mutta täytettä vaihtelemalla saat helposti tuotua tähän simppeliin ruokaan uutta twistiä. Kokeile vaikkapa katkaraputäytettä, lohitäytettä tai savuporotäytettä. Oikeastaan täytteen kanssa vain mielikuvitus on rajana!

Lue myös: KAURA-PORKKANA-PATALEIPÄ
Uunibataatit

Uunibataatit fetatäytteellä

3 pientä (yht n.600g) bataattia
1prk kevyt kermaviiliä
100g 3% fetaa
1 pieni punasipuli
1/2 punainen paprika
Tuoretta ruohosipulia
Puolikkaan sitruunan mehu
Ripaus suolaa

Halkaise bataatit pituussuunnassa. Asettele ne pellille kuori alaspäin. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja ripottele päälle hiukan suolaa. Paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia hieman bataattien koosta riippuen. Voit kokeilla paiston aikana bataattien kypsyyttä haarukalla. Valmista täyte. Hienonna ruohosipuli ja kuutioi punasipuli sekä paprika pieniksi kuutioiksi. Murskaa fetaa kevyesti haarukalla. Sekoita ainekset keskenään ja mausta sitruunamehulla sekä suolalla. Annostele täytettä kypsien bataattien päälle juuri ennen tarjoilua.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *