BRITAKAKKU
Kesä on täällä, ja se tuo mukanaan tietysti ihanat tuoreet marjat ja hedelmät.Ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa lämpimiä päiviä kuin herkullinen britakakku joka yhdistää rapean marengin, pehmeän rahkatäytteen ja raikkaan raparperihillokkeen? Tämä kakku on täydellinen lisä kesän juhlapöytään tai rentoon viikonlopun kahvitteluhetkeen ystävien kanssa. Britakakku on klassikko, joka hurmaa sekä maullaan että ulkonäöllään. Kakku koostuu kolmesta herkullisesta kerroksesta, ja sen täytteet voi soveltaa kauden mukaan. Tässä versiossa yhdistyvät raikas raparperihilloke, pehmeä vaniljarahka ja kesän makeat mansikat sekä mehukkaat nektariinit.
Lue myös: PAVLOVAKRANSSI
Britakakku
Pohja
150g leivontamargariinia
1,5dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
Marenki
4 kananmunan valkuaista
2dl sokeria
Rahkatäyte
4dl vispikermaa
400g vaniljarahkaa
Raparperihilloke
400g raparperia
1,5dl sokeria
1tl kanelia
1tl vanilja-aromia
3rkl vettä
+ mansikoita ja nektariineja
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. Levitä marenki kakkupohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista raparperihilloke. Paloittele raparperit ja mittaa kattilaan muiden ainesten kanssa. Keitä n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Valmista rahkatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä suureen osaan. Aseta ensimmäinen osa tarjoilualustalle. Levitä päälle kolmasosa täytteistä. Toista sama kaksi kertaa ja viimeistele kakku runsaalla määrällä tuoreita nektariineja ja mansikoita.