TÄYDELLINEN PATALEIPÄ

Pataleipä

Pataleipä

Pataleipä

5dl kaurajauhoja (tai blenderissä jauhettuja kaurahiutaleita)
5dl vehnäjauhoja
2,5tl suolaa
1,5tl kuivahiivaa
5dl vettä
+vehnäjauhoja leipomiseen

Sekoita hiiva hieman kädenlämpöä lämpöisempään veteen, n.42°C. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä n. 12-16 tuntia. Kohottamisen jälkeen kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja leivo pyöreä leipä. Voit tarvittaessa lisätä vielä leipomisvaiheessa taikinaan jauhoja, jotta saat kauniin ja pyöreän leivän. Kohota leipää vielä liinan alla n. 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi ja kuumenna uunissa kannellinen pata. Nosta leipä kuumaan pataan. Paista kannen alla ensin 30 minuuttia ja lopuksi vielä ilman kantta 15-20 minuuttia. Kumoa leipä padasta jäähtymään ritilän päälle.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *