KAHDEN SUKLAAN TUOREJUUSTOBROWNIE
Brownie on varmasti monelle tuttu jälkiruoka sekä kahvipöytien kuningas. Ihanan mehevä, täyteläisen suklainen herkku suorastaan sulaa suussa. Tämä brownie sai pintaansa tuorejuusto-valkosuklaakuvioinnin, joka yhdessä rouhittujen pähkinöiden kanssa vei klassikkoleivonnaisen aivan uudelle tasolle. Mikäli mietit vielä äitienpäivään sopivaa, täydellisen mehevää ja makeaa herkkua kahvipöytään niin tässä on täydellinen vaihtoehto!
Lue myös: SUKLAAPIIRAKKA PÄHKINÄTWISTILLÄ
Kahden suklaan tuorejuusto-brownie
n. 16 palaa
100g suklaata
100g voita
2,5dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
0,5dl pähkinöitä rouhittuna (itse käytin kevyesti suolattuja pähkinöitä)
200g tuorejuustoa
75g valkosuklaata
2rkl sokeria
1 kananmuna
Sulata suklaa ja voi mikrossa. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää kuivat aineet sekä rouhitut pähkinät taikinan joukkoon. Sekoita kevyesti. 2/3 taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, n. 20x27cm uunivuokaan. Sulata valkosuklaa kulhossa varovasti, sekoita joukkoon tuorejuusto, kananmuna sekä sokeri. Valuta raidoiksi suklaataikinan päälle. Lisää loppu 1/3 tuorejuustoseoksen päälle. Tee pintaan haarukalla kuvioita. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Voit tarvittaessa paiston loppuvaiheella tarkastaa kypsyyttä hammastikulla. Brownie saa olla keskeltä mehevää ja tarttua aivan aavistuksen verran tikkuun. Jäähdytä hetki, ja tarjoa hieman lämpöisenä. Voit tarjota brownien esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.