TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
Täytetyt kesäkurpitsat on loppukesän paras arkiruoka. Vaihtelua saat täytettä muuttamalla, itse halusin tällä kertaa hyödyntää kantarelleja. Tässä reseptissä käytetään yksinkertaisia aineksia, mutta maku on sitäkin herkullisempi. Täytetyt kesäkurpitsat sopivat loistavasti kesäpäivän aterialle, ja ne voi tarjoilla vaikkapa raikkaan salaatin kera.
Lue myös: KESÄKURPITSA-HALLOUMPIHVITTäytetyt kesäkurpitsat
2-3 kesäkurpitsaa
400g kantarelleja
400g jauhelihaa
1 sipuli
200g fetaa tai salaattijuustoa
juustoraastetta
Halkaise kesäkurpitsa ja koverra sisus lusikalla. Hienonna veitsellä pieneksi silpuksi. Puhdista ja hienonna kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kantarellit pannulle ja paista, kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet. Siirrä sivuun. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipuli. Kuullota hetki. Lisää joukkoon kantarellit ja kesäkurpitsan sisus. Murusta joukkoon myös feta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kunnes feta on sulanut. Lusikoi täyte kesäkurpitsoihin ja ripottele pinnalle juustoa. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.