TERVEELLINEN MARJAPIIRAKKA
Terveellinen marjapiirakka sopii täydellisesti kesän marjakauteen ja on erinomainen herkku niin arkeen kuin juhlaan. Piirakan täytteessä maistuvat raikkaat puutarhan punaherukat sekä mustikat. Piirakka on tehty kaurapohjasta ja täytetty ravitsevalla rahkaseoksella, mikä tekee siitä loistavan valinnan aamu-, ilta- tai välipaloihin. Ja meillä etenkin perheen pienimmät rakastavat piirakan tuomaa vaihtelua välipaloilla, nam!
Lue myös: MANSIKKA-NEKTARIINIPAISTOS
Terveellinen marjapiirakka
4dl kaurajauhoja
2 kananmunaa
2tl leivinjauhetta
0,75dl kookosöjyä
0,5dl vaniljaheraproteiinia
0,5dl maitoa
1rkl sokeritonta vaniljasiirappia
2dl mustikoita
2dl punaherukoita
2prk rahkaa (maustamatonta tai vanilja)
2 kananmunaa
Sekoita taikinan aineet keskenään. Kaurajauhojen tilalla voit käyttää myös blenderissä jauhettuja kaurahiutaleita. Heraproteiinin sekä siirapin tarkoitus on tuoda taikinaan makua ilman lisättyä sokeria, mutta voit halutessasi jättää ne pois tai lisätä tilalle sokeria. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kaada päälle marjat. Sekoita kananmunat rahkan joukkoon ja kaada täyte marjojen päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.