LINSSI-PORKKANAPIHVIT

Porkkana-linssipihvit
Linssi-porkkanapihvit oli viime viikolla yksi meidän arkiruokailun pelastajista, kun jääkaappi alkoi olla jo hiukan tyhjä niin muutamasta raaka-aineesta valmistui tämä maukas ateria. Vaikka meidän perheessä kasviksia syödäänkin mielestäni suhteellisen reilusti ja monipuolisesti, ei varsinaisia kasvisruokia tule kuitenkaan valmistettua kovinkaan usein. Nyt pitkästä aikaa teki mieli kuitenkin kokeilla jotain uutta, ja päädyin valmistamaan linssi-porkkanapihvejä. Näistä tuli todella maukkaita, linssien ansiosta pihvit ovat myös proteiinipitoisia ja näin ollen pitävät nälkää varsin hyvin. Tällä kertaa tarjoilin pihvit lohkoperunoiden sekä paahdettujen ruusukaalien kera, ja kombo oli kyllä varsin toimiva. Kylkeen olisi voinut lisätä vielä mainiosti esimerkiksi kevyen kermaviilikastikkeen.

Lue myös; UUNIBATAATIT RAIKKAALLA FETATÄYTTEELLÄ

Porkkana-linssipihvit
Porkkana-linssipihvit

Linssi-porkkanapihvit

2 porkkanaa
1 punasipuli
3dl punaisia linssejä
1/2 tuore chili
2rkl couscousta
3 kananmunaa
Tuoretta ruohosipulia
Tuoretta persiljaa
Valkosipulijauhetta
Suolaa
Paprikajauhetta

Keitä kuivatut linssit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja raasta porkkana ja hienonna punasipuli, chili sekä tuoreet yrtit. Sekoita hienonnetut ainesosat, linssit sekä kananmuna keskenään. Lisää joukkoon couscous. Lisää lopuksi joukkoon haluamasi mausteet. Itse käytin suolaa, paprikajauhetta sekä valkosipulijauhetta. Paista pihvit ohukaispannulla. Nosta kukkurallinen ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen koloon ja litistä. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *