Porkkanakakku sitruunatäytteellä
Porkkanakakku on todellinen klassikko joka hurmaa niin juhlapöydässä kuin arjen kahvihetkissäkin. Tällä kertaa yhdistin mehevään porkkanakakkuun raikkaan sitruunaisen täytteen. Tämä yhdistelmä yhdistettynä pehmeään tuorejuustokuorrutteeseen tekee kakusta vastustamattoman. Porkkanakakku on myös oiva esimerkki siitä, kuinka yksinkertaisista raaka-aineista voi loihtia jotain todella maukasta ja yksinkertaisen näyttävää. Tämä resepti on helppo toteuttaa ja lopputulos on sekä kaunis että herkullinen.
Lue myös: Jouluinen porkkanakakkuPorkkanakakku sitruunatäytteellä
Pohja
4 kananmunaa
4dl sokeria
180g porkkanaa
1,5dl öljyä
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
3tl kanelia
Täyte
1/2 annos lemon curdia
3dl kuohukermaa
200g maitorahkaa
0,5dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
2rkl vaniljakreemijauhetta
Kuorrute
40g voita
100g tuorejuustoa
1dl tomusokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta porkkanat hienoksi ja lisää ne muna-sokerivaahtoon yhdessä öljyn kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja kääntele ne taikinaan varovasti kunnes seos on tasainen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50–60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa kakku kolmeen osaan.
Valmista täyte vatkaamalla kuohukerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, sokeri, sitruunan mehu ja vaniljakreemijauhe. Täytä kakku. Levitä ensin pohjan päälle lemon curdia ja sitten puolet rahkatäytteestä.
Kuorrutetta varten vaahdota voi ja tuorejuusto yhteen, lisää tomusokeri ja vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä lopuksi kuorrute kakun pinnalle ja viimeistele haluamallasi tavalla, esimerkiksi pähkinöillä. Säilytä kakku viileässä ja anna sen maustua hetki ennen tarjoilua – se paranee vain ajan kanssa!