IHANA OMENA-PUNAHERUKKAVISPIPUURO
Vispipuuro on varmasti monelle lapsuudesta tuttu välipala, joka tyypillisesti valmistetaan puolukoista. Vispipuuroon voi kuitenkin rohkeasti kokeilla myös muitakin marjoja, tai hedelmiä. Tällä kertaa vispipuuro valmistu itse poimituista punaherukoista sekä omenasoseesta. Itse valmistan tyypillisesti vispipuuron ilman lisättyä sokeria, jolloin makeus puuroon tulee hedelmistä kuten omenasta tai banaanista. Joukkoon voi toki myös halutessaan lisätä sokeria tuomaan makeutta.
Lue myös: PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Ihana omena-punaherukkavispipuuro
1 litra vettä
1dl mannasuurimoita
1,5dl omenasosetta
0,75dl punaherukkahilloa (tai punaherukoita & sokeria)
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kiehua n. 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi joukkoon omenasose ja punaherukkahillo. Mikäli käytät hillon sijaan tuoreita marjoja, kannattaa ne lisätä jo keittämisen alkuvaiheessa. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.