TERVEELLINEN BANAANILEIPÄ
Tällä viikolla viikon arkiruokavinkki-sarjassa on luvassa koko perheelle maistuva, terveellinen välipalaidea. Terveellinen banaanileipä on ihanan makea ja täyteläinen, mutta silti vehnäisiä leipiä kevyempi vaihtoehto esimerkiksi välipalaksi. Ja nimestään huolimatta banaanileipä ei ehkä muistuta niinkään perinteisiä leipiä, vaan mieleen tulee ehkä enemmänkin esimerkiksi kuivakakku. Tämä resepti on gluteeniton, ja sisältää myös proteiinia sekä ihanan suklaisen ja lakritsaisen vivahteen.
TERVEELLINEN BANAANILEIPÄ
2 kypsää banaania (+ halutessasi vielä yksi koristeeksi)
2 kananmunaa
0,5dl suklaan makuista heraproteiinijauhetta
4dl kaurajauhoja
4rkl kookosöljyä
2tl raakakaaojauhetta
2tl raakalakritsijauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
Soseuta banaanit kevyesti haarukalla. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaurajauhojen joukkoon leivinjauhe, ruokasooda, raakalakritsijauhe sekä raakakaakaojauhe. Mikäli sinulla ei ole kaurajauhoja, voit myös jauhaa kaurahiutaleista hienompaa jauhoa blenderillä. Lisää kookosöljy, heraproteiinijauhe sekä jauhoseos taikinaan ja sekoita varovasti. Heraproteiinin voit myös halutessasi jättää pois. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Halutessasi voit koristella leivän esimerkiksi halkaistulla banaanilla ja kookoshiutaleilla. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.