JOULUN PARAS TAATELIKAKKU
Joulu lähestyy, ja mikä olisikaan parempi tapa valmistautua juhlakauden herkutteluihin kuin herkullinen ja mehevä taatelikakku! Taatelikakku on mielestäni ehkä klassisin joulun kuivakakku, ja tätä tulee leivottua kyllä joka vuosi. Tämä perinteinen resepti yhdistää jouluun sopivat maut – kivettömät taatelit, aromikas kahvi ja mausteet – luoden täyteläisen makumaailman, joka ilahduttaa myös vaikkapa joulun ruokalahjana.
Lue myös: LUUKKU 6 – BANAANILEIPÄ JOULUTWISTILLÄ
Taatelikakku
250g kivettömiä taateleita
2dl kahvia
1prk maitorahkaa
1dl sokeria
200g voita
2 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
1rkl kanelia
1rkl piparkakkumaustetta
Keitä taateleita kahvissa välillä sekoittaen n.10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri. Jäähdytä hetki ja lisää joukkoon pehmeä voi. Lisää kananmunat ja maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Kaada huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 60 minuuttia.