OMENAPIIRAKKA

Omenapiirakka
Käsi ylös, jos keittiössäsi valmistuu syksyisin ihanaa omenapiirakkaa. Se on varmasti monelle meistä kaikista tutuin omenaherkku, joka ehdottomasti kuuluu syksyyn ja kotimaisen omenan sesonkiin. Tämä omenapiirakka on ihanan pehmeää ja suussa sulavaa, ja päälle ripoteltu muruseos kruunaa tämän herkun. Kuulun ehdottomasti niihin tyyppeihin, joiden mielestä piirakan päällä kuuluu olla muruseosta ja mieluusti varsin reilulla kädellä. More is more va imiten se meni.

Lue myös: HELPPO OMENAKAKKU & TERVEELLINEN MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA

Omenapiirakka
Omenapiirakka
Omenapiirakka

Omenapiirakka

Ohjeella tulee uunipellillinen
n.1kg omenoita
4 kananmunaa
3dl sokeria
150g voita
2dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Pinnalle
Kanelia

Muruseos
100g voita
1,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen sulatettu, jäähdytetty rasva sekä maitoa ja jauhoseosta vuorotellen. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asettele päälle viipaloidut omenat. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria. Valmista muruseos sulattamalla voi ja sekoittamalla joukkoon sokeri sekä jauhot. Levitä muruseos piirakan päälle pieninä nokareina. Paista 200-asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *