DAIM-JUUSTOKAKKU & SUOLAINEN KINUSKIKASTIKE

Daim cheesecakeDaim cheesecakeDaim cheesecake 
Perjantaina alkaneen äitiysloman kunniaksi päätin leipoa töihin työkavereille herkullisen daim-juustokakun. Alkuperäinen ohje on täältä, mutta muokkailin sitä vähän. Suurensin määriä sillä tarkoituksena oli tehdä huomattavasti isompi kakku. Lisäksi vaihdoin gluteenittoman maissijauhopohjan tavalliseen digestivepohjaan. Lopputulos oli hyvä ja kakku maistui todella hyvälle! Paistettu juustokakku ja sen eri variaatiot kuuluvat ehdottomasti omiin lemppari leivonnaisiini, ja olen kokeillut jos jonkinlaisia reseptejä. Perinteinen, uunissa paistettu juustokakku toimii taatusti aina, mutta välillä sitä kaipaa hieman jotakin ekstraa. Tämä daim-juustokakku on kuitenkin yksi ehdoton lempparini, se on aivan täydellisen täyteläinen ja maultaan erittäin makea. Itsehän tunnetusti pidän jopa mieluummin hieman liian makeista kakuista, kuin mauttomista ja mitään sanomattomista kakuista. Kun kakun päälle lisäsi vielä suolaista kinuskia sekä kylkeen pallon jäätelöä, niin TÄYDELLINEN kombo oli valmis. Tämä todella vie kielen mennessään, mutta varoitan, tämä todella on TODELLA makeaa.

PAISTETTU DAIM-JUUSTOKAKKU 

Huom! Tällä ohjeella kakusta tulee iso, noin 14 hengen kakku. Pienempää kakkua varten ohje kannattaa puolittaa.

Pohja
400g digestiveä
150g margariinia
2rkl fariinisokeria
Täyte
1000g tuorejuustoa
300g creme fraichea
4rkl maizenaa
8 kananmunaa
300g daimia
2,5dl fariinisokeria
Valmista pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla keksimuru, fariinisokeri sekä sulatettu margariini keskenään. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille ja anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. 
Vatkaa keskenään tuorejuusto, maizena sekä fariinisokeri. Lisää kananmunat pienissä erissä aina välissä vatkaten. Lisää joukkoon creme fraiche sekä rouhittu daim. Kaada seos pohjan päälle. Paista kakkua keskitasolla 160-asteessa n.1,5 tuntia. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä jälkilämmöllä tunnin verran. Jäähdytä kakku ja anna sen levätä jääkaapissa mieluiten yön yli. Halutessasi voit lisätä kakun päälle vielä suolaista kinuskikastiketta sekä tarjoilla kakun jäätelön kera.

Suolainen kinuskikastike

1dl fariinisokeria
2tl vettä
1,5dl kuohukermaa
ripaus sormisuolaa

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä kunnes sokeri sulaa. Lisää kerma vähitellen. Keitä kinuskia 15-20 minuuttia koko ajan sekoittaen. Hyvä kikka kinuskin keittämisessä on kokeilla tiputtaa aika ajoin tilkka kinuskia kylmään veteen. Jos kinuskitippa jähmettyy, eikä liukene veteen, on kinuski valmista. Lisää lopuksi joukkoon sormisuolaa. Tarvittaessa voit käyttää myös hienoa merisuolaa. Anna kinuskin jäähtyä hiukan, ja kaada kakun päälle.

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *