Sitruuna-halloumipasta
Pastaruoat ovat helppoja arjen klassikkoja, eikä tämä sitruuna-halloumipasta ole poikkeus. Nopeasti valmistuva arkipasta on maukas ja maistuu koko perheelle. Raikas sitruuna tuo pastaan ihanan pirteää hapokkuutta ja vastapainoa rapealle ja suolaiselle halloumille. Tämä pasta valmistuu alle puolessa tunnissa muutamasta simppelistä raaka-aineesta. Mukaan voi halutessaan lisätä vaikka tuoretta pinaattia tuomaan väriä. Tarjoile pasta heti valmistamisen jälkeen, jotta halloumin rapea pinta säilyy parhaimmillaan.
Lue myös: Tofu-limonello
Sitruuna-halloumipasta
200g tofua
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1tl kurkumaa
1 kasvisliemikuutio
4rkl sitruunanmehua
1prk (a 2dl) ruokakermaa
300g pastaa
+ parmesania & tuoreita yrttejä sekä sipulinvarsia tai ruohosipulia
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi halloumi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista halloumikuutiot. Siirrä juustokuutiot sivuun odottamaan. Kuullota pannulla sipulit ja kurkuma. Lisää joukkoon ruokakerma ja kasvisliemikuutio. Hauduta hetki ja lisää joukkoon sitruunanmehu, valutettu pasta sekä tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä. Sekoita hyvin ja anna hautua vielä hetki. Lisää lopuksi joukkoon ruskistettu halloumi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Viimeistele valmis annos sipulinvarsilla, tuoreilla yrteillä ja parmesanilla
