TÄYTELÄINEN PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPASTA
Punajuuri on syksyisin yksi omista suosikki raaka-aineistani. Se on maukasta ja taipuu moneksi. Useimmiten siitä tulee valmistettua joko uunijuureksia tai jotain ihanaa sosekeittoa, mutta tällä kertaa päädyin kokeilemaan punajuurta pastan kaverina. Makuparikseen hiukan makea punajuuri sai täyteläisen vuohenjuuston, koska juuston ystävänä tämä combo on ehdottomasti jotakin aivan vastustamatonta.
Lue myös: KANA-FETAPASTA – HELPPOA JA TERVEELLISTÄ ARKIRUOKAA & UUNIFETAPASTA GOES NEXT LEVEL
Punajuuri-vuohenjuustopasta
4 annosta
200g vuohenjuustoa
320g spagettia
500g tuoreita punajuuria
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja pilko pienemmiksi. Palojen ei tarvitse olla ulkomuodoltaan mitenkään siistejä, vaan tarkoitus on että ainekset kypsyvät hiukan nopeammin. Kaada ainekset pellille ja lisää joukkoon öljy, suola sekä mustapippuri. Paahda sipuleita ja punajuuria 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Paistoaika riippuu palojen koosta, voit tarvittaessa kokeilla kypsyyttä haarukalla. Paiston loppuvaiheessa lisää punajuurien päälle paloiteltu vuohenjuusto. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kaada paahdetun sipulit, punajuuret sekä vuohenjuusto blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Älä kuitenkaan keitä pastaa aivan kypsäksi, tarkoitus on että pastassa on hieman purutuntumaa. Valuta pasta, mutta säästä osa keitinvedestä. Lisää pastan joukkoon punajuuritahna. Lisää tarvittaessa joukkoon pastan keitinvettä, jos punajuuritahna tuntuu liian kuivalta. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Lisää halutessasi annoksen päälle esimerkiksi tuoreita yrttejä tai paahdettuja siemeniä.