LASKIAISCROISSANTIT NUTELLATÄYTTEELLÄ

Laskiaiscroissantit nutellatäytteellä
Alkuvuosi ja lähestyvä laskiainenhan tarkoittaa tietenkin – mitäpä muutakaan kuin laskiaispullia. Ja onhan ne laskiaispullat ihan hyviä, mutta itse en kuitenkaan ole mikään niiden ylin ystävä. Jo ainakin viime vuonna kokeilin täyttää laskiaispullat perinteisen hillo-kermavaahtokombon sijaan nutellatäytteellä, mutta tänä vuonna vein homman niin sanotusti seuraavalle tasolle. Tänä vuonna kokeilin nimittäin ensimmäistä kertaa laskiaiscroissantteja, ja vieläpä sillä herkullisella nutellätäytteellä. Helpoimmillaan nämä herkut valmistuvat paistopisteen valmis croissanteista tai kätevästä valmistaikinasta, mutta jos haluat hifistellä niin voit myös valmistaa croissantit alusta alkaen itse. Taikina on yllättävän helppo valmistaa, vaikka leivonnassa onkin useita työvaiheita taikinan kaulimisen ja taittelun kanssa. Eli kannattaa varata hiukan aikaa leivontaprosessiin.

Lue myös: KINUSKI-PIPARIJUUSTOKAKKU

Laskiaiscroissantit nutellatäytteellä
Laskiaiscroissantit nutellatäytteellä

Laskiaiscroissantit nutellatäytteellä

Croissant taikina
n. 12 pyöreää croissanttia
2 1/2dl maitoa
1pss kuivahiivaa
1tl sokeria
1tl suolaa
6dl vehnäjauhoja

100g voita
Hasselpähkinä-suklaalevitettä (nutellaa)

1 kananmunan keltuainen
1rkl kermaa
1rkl maitoa

Nutellatäyte
1prk kuohukermaa
3rkl hasselpähkinä-suklaalevitettä (nutellaa)
(vaniljakreemijauhetta)

Lämmitä maito n. 42 asteiseksi, eli hiukan käden lämpöä lämpöisemmäksi. Sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Lisää suola sekä vehnäjauhoja vähitellen. Alusta samalla joko käsin tai taikinakoneella. Kun kaikki jauhot on lisätty taikinaan, kuuluu taikinan olla hiukan jämäkkää muttei kuitenkaan yhtä sitkoista kuin esimerkiksi pullataikinan. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi. Siivuta sillä välin voi ohuiksi siivuiksi leivinpaperin päälle. Muotoile siivuista yhtenäinen levy. Nosta levy jääkaappiin kovettumaan.

Ota seuraavaksi nostatettu taikina ja kauli se suureksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Taikinan tulee olla leveyssuunnassa kaksi kertaa voilevyn levyinen, ja korkeussuunnassa n.5-7 senttiä voilevyä korkeampi. Nosta voilevy kaulitun taikinan toiseen reunaan niin, että taikinan reunat tulevat voitaikinan yli. Taita toinen puoli taikinaa voilevyn päälle ja taputtele. Taputtele erityisesti saumakohdat huolellisesti kiinni. Kauli kevyesti. Taita taikina kolmeen kerrokseen. Kauli kevyesti ja toista sama uudelleen. Tarvittaessa voit nostaa taikinalevyn välillä jääkaappiin, jos voi tuntuu pehmeältä. Toista tätä taittelua ja kaulimista noin neljä kertaa. Kauli taikinalevy jälleen suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa ohuiksi, noin 3 sentin suikaleiksi. Levitä suikaleille ohuesti pähkinälevitettä. Rullaa suikaleet kiinni, käännä kyljelleen ja paina hiukan litteämmiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Voit myös kohottaa croissantit uunissa noin 30 asteessa, jolloin kohotusaika on hiukan lyhyempi. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että uunin lämpötila ei nouse liian korkeaksi ja voi ala sulaa. Voitele croissantit keskenään sekoitetulla kananmunan keltuaisella, kermalla ja maidolla. Paista croissantteja ensin 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa n. 1/3 croissantista kanneksi. Valmista nutellatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen nutella. Tarvittaessa voit jämäköittää täytettä hieman vaniljakreemijauheella. Sivele pohjalle hiukan nutellaa ja pursota nutellatäytettä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *