MANGO-SMOOTHIEKAKKU
Kaupallinen yhteistyö KoRo
Smoothiekakku kätkee sisälleen nimensä mukaisesti smoothie aineksia; eli reilusti marjoja, hedelmiä tai vaikkapa molempia. Smoothiekakku sopii täydellisesti vaikkapa välipalahetkiin tai lasten juhliin, ja meillä tämä on ollut erityisesti pienempien juhlijoiden mieleen. Tällä kertaa tein tästä helposta reseptistä entistäkin helpomman – ja valmistin kakun maustamattomasta jogurtista sekä ihanasta mangolevitteestä. Makeutta kakkuun tuo banaani.
Lue myös: IHANA OMENA-PUNAHERUKKAVISPIPUURO
Mango-smoothiekakku
Pohja
1,5dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
Täyte
4 liivatetta
1 banaani
2,5dl mango-hedelmälevitettä
2dl maustamatonta jugurttia
Valmista pohja sekoittamalla ainekset keskenään kevyesti blenderissä. Taputtele 18cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä ja valmista täyte. Liota liivatelehdet. Sekoita muut ainekset blenderissä keskenään. Kuumenna tilkka mangososetta ja liuota joukkoon liivatteet. Lisää seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.