LUUKKU 20 – UUNIJUUSTO & TAIKINAKIERTEET
Tämä ihana uunissa paistettu puna-valkohomejuusto yhdessä suolaisten taikinakierteiden kanssa on tarjottava, joka hurmaa taatusti joulupöydässä. Tai miksei vaikkapa uudenvuoden illanistujaisissakin. Voin vannoa, että tämä todella vei kielen mennessään. Mieto ja pehmeä puna-valkohomejuusto sopii ihanasti pistaasipähkinöiden ja hunajan kaveriksi. Juuston voit toki korvata halutessasi vaikkapa brie-juustolla tai muulla omalla suosikillasi.
Lue myös: LUUKKU 2 – PIPARIJUUSTOKAKKU
Taikina
250g margariinia
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
250g rahkaa
Briejuusto
Rosmariinia
Hunajaa
Pistaasipähkinöitä
Pestoa
Aloita valmistamalla taikina. Voit käyttää myös valmista lehtitaikinaa. Kauli taikinasta kaksi ohutta symmetristä neliötä. Poista juustosta kääreet ja asettele toisen taikinalevyn keskelle. Leikkaa juustolle sopiva kolo taikinaan. Sivele taikinalevylle pestoa ja nosta toinen taikinalevy päälle. Leikkaa taikinasta viiltoja juuston vierestä ulkoreunalle. Kierrä suikaleista kierteitä. Voitele kananmunalla. Ripottele juuston pinnalle pähkinöitä, rosmariinia ja hunajaa. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes kierteet ovat kauniin kullanruskeita. Nauti!
Videon valmistuksesta löydät instasta!